Děkuji Vám, našim klientům
4. března 2020 Blog

Děkuji Vám, našim klientům

K napsání osobní zpovědi jste mě přivedli Vy – moji bývalí i stávající klienti a Vaše rodiny…

Do charity jsem nastoupila před 14 lety jen proto, že jsem tehdy byla matkou dvou synů 4 a 9 let. Jelikož manžel je zaměstnán ve státní službě, tak nebylo možné pracovat v nemocnici na směny. Tehdy jsem celé svoje možné působení v charitě vnímala pouze na krátkou dobu. V hlavě jsem měla vizi, jakmile mladší chlapec půjde do školy, tak se vrátím do nemocnice. Nestalo se tak…

Během let jsem došla k poznání, že dostávám mnohem víc, než dávám… Setkala jsem se s bolestí, utrpením, umíráním, ale především jsem byla svědkem lásky. Byli jste to Vy, kteří jste ani na chvíli nezapochybovali, že se o svého blízkého postaráte do posledních chvil jeho života. Mnohdy jste zapřeli sami sebe. Po probdělých nocích jste nenaříkali a znovu jste s odhodláním sloužili… Veškeré Vaše myšlenky směřovaly k tomu, abyste splnili přání svých nejdražších zemřít doma. 

Myslím, že Bůh existuje. Denně se s ním setkávám v každém umírajícím člověku, jenž nese svůj kříž. Je ve Vašich srdcích, kteří jste se nezištně rozhodli sloužit svým bližním. Zvolili jste si tu nejlepší možnou cestu, i když zároveň nejtěžší.

Ilustrační foto. -mm- 

Související příspěvky: 

 

Markéta Vašková

vrchní sestra Domácího hospice Andělů strážných Holice
Tel.: 775 296 830 E-mail: c8Fu5f56LTprRb~lWinBUe6aY.kmb